Burgemeester Velema feliciteert Jacob en Annie Engelkes met hun 60 jarig huwelijksjubileum

Foto: Jan Glazenburg

SELLINGEN – Vandaag zijn Jacob en Annie (Annechien) Engelkes – Hofkamp 60 jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Velema kwam het diamanten vanmiddag echtpaar feliciteren.

Vanmiddag bracht burgemeester Jaap Velema namens de gemeente Westerwolde de felicitaties over aan Jacob (83) en Annie Engelkes (79). Het echtpaar stapte 60 jaar geleden in het huwelijksbootje.

Jacob en Annie leerden elkaar bij de ouderlijke woning van Annie in Jipsinghuizen kennen. Hij kwam langsrijden op zijn brommer en het was liefde op het eerste gezicht. Na een rondje achterop de brommer volgden er meer. Jacob werkte toen bij loonbedrijf Folkers en Annie was dienstmeid bij de boerenfamilie Gelling in Jipsinghuizen.

Na drie jaar verkering te hebben gehad trouwde het stel in het gemeentehuis van Sellingen. Ze woonden aan de Wollinghuizerweg en in Jipsingboertange vlakbij het voetbalveld. In 1968 kochten ze hun huidige woning, een boerderijtje met een flinke lap grond, aan de Lammerweg. Jacob heeft zo’n 40 jaar in de buitendienst bij de toenmalige gemeente Vlagtwedde gewerkt.

Het echtpaar heeft twee dochters, een zoon, drie kleinkinderen en een achterkleinkind.

Burgemeester Jaap Velema feliciteerde namens de gemeente Westerwolde het echtpaar. Hij bracht een ingelijste kopie van hun huwelijksakte mee. Het echtpaar kreeg ook de schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.