Leerkrachten volgen bijeenkomsten over Kinderboekenweek

Foto: K&C

GRONINGEN – Hoe maak je kinderen op de basisschool enthousiast voor boeken? Leerkrachten in Groningen laten zich inspireren tijdens twee bijeenkomsten van Stichting Kunst & Cultuur, IVN Natuureducatie en Biblionet Groningen. Deze organisaties organiseren workshops om het lezen en leesplezier onder leerlingen te bevorderen en het kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’ te koppelen aan creatieve werkvormen. De bijeenkomsten zijn gratis voor leerkrachten in de provincie Groningen en vinden op 19 september plaats in Veendam en 20 september in Winsum. Aanmelden kan via www.kunstencultuur.nl De Kinderboekenweek start op 4 oktober.

Kinderschrijver Rian Visser is te gast
Tijdens de inspiratiebijeenkomsten vertelt kinderboekenschrijver Rian Visser over de mogelijkheden van jeugdliteratuur in de klas. De leerkrachten volgen daarna twee workshops waarin zij verschillende creatieve verwerkingsopdrachten aangereikt krijgen die ze eerst zelf oefenen en de dag erna met de eigen klas kunnen uitvoeren.

Lezen en leesplezier zijn vaardigheden die je bij kinderen kunt ontwikkelen. Door een extra les te koppelen aan een verhaal of het thema van de Kinderboekenweek draait het niet alleen om het lezen, maar ook om het ontwikkelen van de creativiteit. Het thema van de Kinderboekenweek prikkelt de fantasie van kinderen en gaat met extra lessen echt voor ze leven. Veel kinderen worden hierdoor alsnog enthousiast om een verhaal te lezen.

Kinderboekenweek 2023
Van woensdag 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek. De week staat met het thema ‘Bij mij thuis’ in het teken van huis, in alle vormen (ook van dieren), verschillen en gelijkenissen.

Ingezonden door K&C

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.