Jubileum-editie Zechstein Zwemtoernooi van start

Foto: Willem van der Werf

VEENDAM – Het Zechstein Zwemtoernooi, georganiseerd door Zwem- & Poloclub Bubble uit Veendam, viert dit jaar feest. Op zaterdag 21 oktober klinkt in zwembad Tropiqua te Veendam voor de 45ste keer het startsignaal voor dit tweedaagse internationaal zwemtoernooi. De toernooicommissie geeft er daarom dit jaar een extra feestelijk tintje aan.

De eerste deelnemers werden op vrijdagavond al door Z&PC Bubble verwelkomt in het Indoorcentrum van Veendam, de rest volgde vandaag (zaterdag) in alle vroegte. In totaal zijn dat dit jaar 515 zwemmers van 32 verenigingen uit heel Nederland en Duitsland. Zij “kamperen” samen met hun begeleiders het hele weekend in de sportzalen die aan het zwembad grenzen. En dat is wat dit toernooi uniek maakt: want naast een sportief evenement, staat gezelligheid en elkaar ontmoeten ook hoog ik het vaandel. Elk jaar staat er daarom op zaterdagavond een disco in het subtropisch zwembad op het programma.

In het kader van haar 45ste verjaardag heeft de toernooicommissie van Z&PC Bubble nog wat extra elementen toevoegen aan het toernooi die zeker zullen zorgen voor een nog meer feestelijk tintje. Zo werd het toernooi met een vrolijke noot worden geopend en zullen er, net als bij de 40ste editie, finales worden gezwommen. Zo`n 90 vrijwilligers staan dit gehele weekend paraat om in het gehele sportcomplex de handen uit de mouwen te steken.

Daarnaast staan er voor de zwemwedstrijden in totaal ongeveer 80 officials opgesteld rondom het zwembad.

Tekst: Peter Panneman

Foto’s Willem van der Werf, parkstadveendam.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.