Blijvende herinnering doorkomst GIRO d’ Italia 2002

Foto: Stichting Zandbergia

MUSSELKANAAL – Gestimuleerd door Conny Helder, Minister Langdurige Zorg en Sport, heeft de Stichting Zandbergia besloten om de naderende feestmaand december te benutten voor een speciale verkoopactie van bidons, ontworpen ter herinnering aan de doorkomst van de Giro d’Italia 2002 door de Kanaalstreek, Westerwolde en het aangrenzende Emsland.

Het eerste exemplaar van deze bidon werd op zondag 22 mei 2022 in ontvangst genomen door Barones Stephanie von Landsberg-Velen uit waardering voor de jarenlange medewerking van Ferienzentrum Schloss Dankern aan de Giro zonder Grenzen. Vervolgens werden exemplaren aangeboden aan sponsors en andere bij dit evenement betrokken personen en instanties. Op de slotdag van de onlangs in Drenthe gehouden Europese Kampioenschappen Wielrennen kwam het aan de finish op de VAM-berg tot een spontane ontmoeting met Minister Conny Helder en Roelien Kamminga, Tweede Kamerlid uit Zuidbroek. De Minister was zichtbaar onder de indruk van de wijze waarop in samenwerking met partners uit Duitsland grensoverschrijdend wordt geprobeerd méér mensen tot sportief bewegen aan te zetten.  Ook het onder de aandacht brengen van de landschappelijke schoonheid van onze grensregio sprak haar zeer aan.  Zij adviseerde de organisatoren dit unieke evenement ook landelijk breder onder de aandacht te brengen. “Be good, and tell it!” Aan haar verzoek om meer informatie over dit project is door de Stichting Zandbergia dan ook per kerende post voldaan. 

De verkoopactie kan juist rond de naderende feestdagen inwoners én vroegere inwoners van het grensgebied de helpende hand bieden hun familieleden, vrienden en relaties waar ook ter wereld met recht een passende surprise te bezorgen.  In de schoen van Sinterklaas, als toevoeging aan een kerstpakket dan/wel onder de kerstboom.

Vanaf heden zijn de bidons, tijdens openingstijden, te koop bij:

  • Clubhuis vv Musselkanaal, Parklaan 32, 9581 EH Musselkanaal (Tel.: 0599 413144)
  • Sportschool Sports in Motion, Marktkade 90, 9581 AV Musselkanaal (Tel.: 0599 244889)
  • Drankenhandel Frans Muthert, Schoolstraat 48, 9581 GC Musselkanaal (Tel.: 0599 613121)
  • Feestcafé De Gelegenheid, Kruisstraat 1, 9581 EA Musselkanaal (Tel.: 0599 412595)

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.