Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Tussen zaterdag 15.00 en maandag 7.30 uur is aan de Narzissenstraße in Meppen een geparkeerde blauwe VW Golf aangereden. De wagen heeft aan de deur aan de bestuurderszijde schade. De veroorzaker is doorgereden.

Tussen 3.05 en 3.15 uur is bij een loods aan de Dieselstraße een poging tot inbraak gedaan. De daders verschaften zich eerst toegang tot het bedrijfsterrein en sloegen daarna het plexiglas van een roldeur in. Om onbekende redenen zijn ze er daarna vandoor gegaan.

Op 8 januari reed een 58 jarige man tussen 18.00 en 18.10 uur op de B402 in de richting Meppen. Hij week uit naar links om een rij trekkers in te halen. Op dat zelfde moment week ook de achterste trekker naar links uit, waardoor de man werd gehinderd de colonne trekkers in te halen. De actie werd drie keer herhaald. Uiteindelijk lukte het de 58 jarige en andere weggebruikers de rij zeer langzaam rijdende trekkers in te halen. De politie is op zoek naar de bestuurder van de betreffende trekker.

Gisteren is aan de Schiphowerstraße in Meppen, ter hoogte van huisnummer 14a, een stenen omheining van een erf beschadigd. Dit is tussen 6.37 en 8.30 uur tijdens het keren met vermoedelijk een bakwagen gebeurd. Mogelijk heeft deze lichtgekleurde bakwagen aan de rechterkant schade. De politie verzoekt de bestuurder en eventuele getuigen zich te melden.

Oberlangen

Gisteravond is tussen half acht en acht uur een in de richting Niederlangen rijdende personenauto in de berm naast de Marienstraße beland en daar tegen een metalen afrastering gereden. Hierdoor ontstond schade. De politie is naar de veroorzaker op zoek.

Dörpen

Zaterdag vond om half drie op de kruising B70 / Bahnhofstraße / Hauptstraße een aanrijding tussen een Ford-C Max en een Genesis GV70 plaats. Hierbij raakten een 65 jarige man licht- en een 33 jarige vrouw zwaargewond. Een 59 jarige betrokkene kwam met de schrik vrij. De schade werd op 50.000 euro geschat. Het ongeval is vermoedelijk door een fietser die voor de verkeerslichten stond te wachten gezien. De politie verzoekt deze persoon zich te melden bij het politiebureau van Papenburg.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.