Lars Koehoorn leidt workshop Podium Sessies

Foto: Anita Meis

HOOGEVEEN, WINSCHOTEN – Het Podium en het Drèents Liedtiesfestival slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijk de eerste editie van de Podium Sessies; een exclusieve reeks workshops en lezingen voor (beginnende) muzikanten die hunkeren naar inzichten in de complexe wereld van de muziekindustrie.

De eerste workshop wordt geleid door niemand minder dan Lars Koehoorn, een gerenommeerde songwriter en muziekproducent uit Winschoten. Met een indrukwekkende staat van dienst, waaronder hits als de titelsong van de documentaire over Andre Hazes Junior en “Van goed naar beter” voor het afscheidsalbum van Nick en Simon, zal Lars zijn diepgaande kennis delen over songwriting.

Wat te verwachten
Op 3 februari worden deelnemers meegenomen op een reis door de kunst van songwriting. Lars onthult zijn visie op wat een nummer tot een hit maakt, waar inspiratie te vinden is en hoe je een nummer op kunt nemen. De workshop biedt niet alleen een schat aan waardevolle inzichten, maar creëert ook een interactieve ruimte voor deelnemers om hun brandende vragen te stellen. De workshop, inclusief koffie, thee, lunch en nazit, belooft niet alleen een dag vol inspiratie en groei, maar ook een unieke gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemden.

De Podium Sessies
De Podium Sessies wordt georganiseerd door Poppodium Het Podium in Hoogeveen. Elke maand organiseert Het Podium een workshop voor muzikanten die op zoek zijn naar handvatten voor hun muzikale carrière. Elke sessie sluit een professional aan om zijn visie, tips en kennis te delen met de muzikanten.

Het Drèents Liedtiesfestival
Het Drèents Liedtiesfestival (DLF) is een provinciaal opgezette compositiewedstrijd waarbij de ‘scheppende kunst’ centraal staat. Deze scheppende kunst vertaalt zich in nieuw geschreven origineel Drentstalig liedmateriaal. Door een selectie te maken uit alle ingezonden stukken ontstaat een songfestival voor origineel geschreven liedmateriaal in de Drentse streektaal. Sinds de eerste editie in 2012 is het DLF uitgegroeid tot een streektaalevenement van allure en bovenregionale uitstraling. Ieder jaar organiseert het festival voorafgaand aan de finale een workshop voor muzikanten. Dit jaar is dat voor het eerst in samenwerking met Het Podium.

Kaarten zijn te bestellen via hetpodium.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.