Video: Dit is Pekela

Foto: Catharina Glazenburg

PEKELA – In de video “Dit is Pekela,” willen de makers je meenemen op een betoverende reis langs de historische buitenzijdes van dit prachtige dorp in de provincie Groningen. Laat je onderdompelen in de rijke geschiedenis en bewonder de majestueuze exterieurs van de iconische plekken die Oude Pekela te bieden heeft.

Molen de Onrust

De reis begint bij de indrukwekkende Molen de Onrust, een monumentaal pand dat uit 1850 stamt. Deze traditionele molen eert het agrarische erfgoed van de regio, en haar wieken sieren trots de skyline.

Gemeentehuis

Ontdek het karakteristieke Gemeentehuis, een architectonisch juweel dat vertelt over de lokale bestuurlijke geschiedenis. De statige gevel nodigt uit tot verdere verkenning van het verleden binnenin.

Willibrordus Kerk

Bewonder de imposante buitenkant van de Willibrordus Kerk, een historisch en religieus bolwerk in Oude Pekela. De prachtige architectuur spreekt boekdelen over de spirituele erfenis van de stad.

Gereformeerde Kerk

Verken het buitenaanzicht van de Gereformeerde Kerk, een ander belangrijk religieus monument met een unieke uitstraling. De buitenkant weerspiegelt de betekenis van deze kerk in het religieus leven van de lokale gemeenschap.

Winkelcentrum De Helling

Neem een kijkje aan de buitenkant van Winkelcentrum De Helling en proef de bruisende sfeer van het lokale winkelleven. De gevels onthullen de diversiteit aan unieke boetieks en de gastvrijheid van lokale ondernemers.

Van Weringsklap

Bewonder het uiterlijk van de historische Van Weringsklap, een opvallende brug die de gemeenschappen symbolisch verbindt.

Pekelderdiep

Volg de serene aanblik van het Pekelderdiep en ontdek hoe deze waterweg de geschiedenis van Oude Pekela heeft gevormd. De oevers onthullen de natuurlijke schoonheid die het water omringt.

Standbeeld “Man met de Hondenkar”

Ontmoet het iconische standbeeld dat de arbeidsethos van de lokale bevolking belichaamt. De buitenkant vertelt het verhaal van ambacht en de alledaagse rol van de hondenkar in vroeger tijden.

Standbeeld Ro-d-ys

Laat je inspireren door het artistieke standbeeld van Ro-d-ys, een eerbetoon aan lokale muzikanten. Het uiterlijk van het beeld weerspiegelt de creatieve geest die Oude Pekela kenmerkt.

Juliana Kapel

Bezoek de charmante Juliana Kapel en bewonder het exterieur, een plek van rust en bezinning. De buitenkant draagt de geschiedenis en religieuze betekenis van de kapel.

De Watertoren

De Watertoren, een historisch icoon dat hoog boven het dorp uitrijst. De buitenkant onthult de functie van deze toren door de jaren heen en biedt een indrukwekkend panoramisch uitzicht.

Dompel jezelf onder in de culturele en architectonische pracht van Oude Pekela. Abonneer je op “Dit is Pekela” voor meer ontdekkingen en verkenningen van dit betoverend dorp. Bedankt voor het kijken en tot de volgende reis!

Ingezonden

https://www.youtube.com/watch?v=_kCMG828F3s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.