Op Wereldkankerdag worden door heel Nederland levenslessen bij kanker onthuld

Foto: Hamelhuys

GRONINGEN, REGIO – In het weekend van Wereldkankerdag zullen in heel Nederland de IPSO-centra hun deuren openen voor iedereen die leeft met en na kanker. In de provincie Groningen is er één IPSO-centrum, het Hamelhuys. Een centrum voor leven met en na kanker voor iedereen die getroffen is door de impact van deze ziekte, of het nu om jezelf of een naaste gaat. Een plek waar je binnenloopt en je welkom voelt. Hamelhuys is ook bezig met het realiseren van een vestiging in Assen.

Landelijke open dag voor meer bekendheid
Veel mensen weten niet van het bestaan van de IPSO-centra. Ontzettend zonde, want deze ondersteuning kan een groot verschil maken. Met deze landelijke open dag hopen de centra zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze waardevolle ondersteuning en te inspireren met de levenslessen van hun gasten. Met regelmaat krijgen wij nog te horen: ‘Had ik maar eerder geweten dat dit bestond, dat had me een hoop onrust bespaard.’

Op 4 februari kunnen geïnteresseerden tussen 11.00 en 15.00 uur kennismaken met Hamelhuys en de mogelijkheden die dit centrum biedt, zoals contact met lotgenoten, een luisterend oor en activiteiten zoals yoga en creatieve workshops. Allemaal opgezet om bij te dragen aan ieders proces van acceptatie, verwerking en hoe nu verder.


Het thema van Wereldkankerdag 2024 ‘Verder leven met kanker’ zet de schijnwerpers op het levenspad van individuen die door kanker zijn geraakt. Ter ere hiervan zal stadsdichter Myron Hamming op eigen wijze een levensles van een Hamelhuysgast onthullen.

Directeur-bestuurder en grondlegger Josje Hamel verwoordt het belang van dit evenement: “Bij Hamelhuys vinden mensen niet alleen een veilige plek om zichzelf te zijn in hun leven met kanker, maar ontdekken ze ook wegen naar veerkracht en hernieuwd geluk. “Niemand hoeft kanker alleen te hebben”, voegt Josje toe. “Op deze speciale dag openen we onze deuren om iedereen te laten ervaren hoe kracht en herstel hand in hand gaan. We zien je graag, de koffie staat klaar!”

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.