Jubileumconcert Culturele Commissie Pekela zorgt voor een enorme toeloop naar het Albatrosgebouw

Foto: Ruud Kral

NIEUWE PEKELA – Het door de Culturele Commissie Pekela georganiseerde jubileumconcert ter ere van het 35 jarig jubileum zorgde zondagmorgen voor een enorme toeloop naar het Albatrosgebouw.

Binnen een mum van tijd was het concert uitkocht.

Voorzitter Regina Kral blikte in haar toespraak terug naar 20 januari 1989 toen de oprichting van de SCCP een feit werd. Traden er in de begin jaren vooral zangkoren op nu is het heel divers van Ierse muziek, cabaret, concerten van klassiek tot populair en jaren 60/70 muziek enz.

Burgemeester Jaap Kuin had lovende woorden voor al hetgeen de SCCP op cultureel gebied tot stand brengt en zo Pekela positief op de kaart zet. De burgemeester zette de dames van de Culturele Commissie Pekela , Anneke de Boer, Regina Kral, en Hennie van Mannekes in het zonnetje met een prachtig boeket.

De bezoekers kregen waar voor hun geld, de SCCP had met de 4- mans-formatie Kentuky Snake Oil een schot in de roos. Met fiddle , banjo, contrabas, gitaar en meerstemmige zang brachten ze een mix van Bluegrass, Country en Americana.

Na een aanhoudende staande ovatie en ‘zugabe ’ werd het concert afgesloten.

Het volgende concert is op zondagmiddag 18 februari a.s. aanvang 15.00 uur.

Tho Wieners play the Everly Brothers. Rock ‘Roll band The Wieners toert voor het vierde seizoen op rij door Nederland met de theatershow ‘ The Wieners play the Everly Brothers’

Op 18 februari brengen ze in het Albatrosgebouw een speciaal eerbetoon aan de Everlys, in een kleine ‘unplugged’, duo bezetting.

Kaartje reserveren kan via info@sccpekela,nl

Ingezonden door R Kral Brunen

Foto’s: Ruud Kral

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.