Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Gistermiddag reed een 82 jarige bestuurder van een Hyundai Tucson om 13.25 uur meerdere keren op de linker rijbaan van de Rheiderlandstraße. Hierbij bracht hij twee medeweggebruikers in gevaar. De man werd door twee getuigen tot stoppen gedwongen. De politie is op zoek naar de bestuurders van de personenauto en de vrachtauto, die bijna door de man zijn aangereden.

Renkenberge

Gisteren wou een 42 jarige bestuurder van een Ford Transit tussen 5.15 en 5.30 uur voor een bocht in de B70, ter hoogte van Renkenberge, een voor hem rijdende vrachtwagen inhalen. Hierbij schatte hij de afstand tot een tegemoetkomende Volvo verkeerd in. Hij wou terugsturen naar de rechter rijbaan om weer achter de vrachtwagen te gaan rijden. Dit lukte niet omdat de vrachtwagenchauffeur voor de bocht remde. De 20 jarige bestuurder van de Volvo moest, om een aanrijding te voorkomen, naar rechts uitwijken. Hij botste daarbij tegen de vangrail. Er is niemand gewond geraakt. De vrachtwagenchauffeur is doorgereden. De politie is naar hem op zoek.

Haren

Op 20 januari is tussen 14.15 en 14.30 uur op een parkeerplaats aan de Neuer Markt 1 in Haren een lichtblauwe Opel aangereden. De veroorzaker, een 30 jarige bestuurder van een Mercedes, liet een briefje met daarop zijn gegevens op de auto achter. Tot nu heeft zich nog niemand gemeld. De bezitter van de Opel wordt verzocht contact met de politie van Haren op te nemen.

Meppen

Gisteren is tussen 18.45 en 19.30 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Margaretenstraße een grijze BMW X1 aangereden. De veroorzaker is doorgereden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.