Verslag van Jan Bossen van het ommetje door Midwolda

Foto: Jan Bossen

MIDWOLDA – Vandaag organiseerden de wandelcoaches een wandeling door Midwolda. Hieronder het verslag met foto’s gemaakt door Jan Bossen.

Vandaag hadden de coaches van WandelenWerkt als startpunt gekozen voor Dorpshuis De Schakel in Midwolda. Hier stond om 8.45 uur de koffie klaar en konden de deelnemers die zich hiervoor hadden opgegeven zich melden bij wandelcoaches. Ook deze dag werd er weer gewandeld in drie afstanden, 6. 8 en 10 km.

De groep van 10 km vertrok om 9.15 uur en ging richting het Midwolder bos. Hierbij passeerden we de ijsbaan van Midwolda. De ijsbaan waarop Ard Schenk nog heeft geschaatst. Dit was een grootheid in zijn tijd, samen met Kees Verkerk. En hierbij herinnerde ik me weer het lied dat destijds over die twee is gezongen en uitgebracht door Johnny Hoes. Met het mooie refrein:

Ard en Keesie, geef ze van katoen

Een van jullie tweeën wordt straks wereldkampioen

Ard en Keesie, geef ze van katoen

Als Ard het niet kan fiksen, dan zal Keesie het wel doen

Als Ard het niet kan fiksen, dan zal Keesie het wel doen.

Hierna ging de wandeling al snel het Midwolder bos in en kwamen we al snel in de buurt van een kudde Konikpaarden. Maar ook deze keer waren ze totaal niet geïnteresseerd in de wandelaars en gingen er in gezwinde draf vandoor. Hierbij soepel over de vele omgewaaide bomen springend. En wat ook deze keer weer opviel, wat kunnen die paarden veel, en enorme hopen schijten. Maar ook mooi om te zien hoe ze aan het dode afgevallen hout knabbelen.

Het was de hele wandeling door het bos steeds slalommen tussen de hopen door. Er moest wel een kleine omweg worden gemaakt, want een deel van de route was nog zodanig nat, dat er niet gewandeld kon worden. Vanuit het bos ging het voor een groot gedeelte langs het Oldambtmeer. Ook hier weer een schitterende sfeer waar we de zon in het water konden zien schijnen.

Terug in het dorp ging de wandeling al weer snel richting De Schakel. Hier stond zoals gebruikelijk voor de liefhebbers de soep met brood weer klaar. Hoewel een gedeelte van deze wandeling al eerder was afgelegd, het is schitterend om met een groep geïnteresseerden een wandeling in de natuur te maken. Wandelen in de natuur verveelt nooit, vooral niet met voorbeeldig wandelweer.

Ingezonden door Jan Bossen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.