Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

De politie is op zoek naar getuigen van het overlijden van een 37 jarige man. Zoals eerder op deze website is vermeld overleed de man op 27 januari in een woning aan de Westerstraße in Weener. In verband hiermee werd een inwoner van Weener aangehouden. De politie is op zoek naar meer bewijs en verzoekt getuigen die in de late namiddag of vroege avond van 27 januari in Weener of omgeving iets gezien hebben wat met de dood van de man te maken kan hebben zich bij de politie van Leer te melden.

Papenburg

Donderdag is tussen 11.45 en 14.45 uur op de parkeerplaats van een uitvaartonderneming aan de Poststraße een geparkeerde VW Touran aangereden. De veroorzaker is doorgereden.

Op 1 februari werd om 8.30 uur op het Hauptkanal links een automobiliste door een voetganger aangehouden. De voetganger stond naar verluidt midden op de weg. Na een kort gesprek kon de automobiliste haar weg vervolgen. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval.

Börger, Surwold

Agenten van het politiebureau Hümmling-Werlte in Börger wilden gisteravond om 22.20 uur een Isuzu D-Max controleren. Toen de bestuurder dit door kreeg ging hij er met hoge snelheid via Breddenberg in de richting Surwold vandoor. Op de Flugplatzstraße verloor hij de controle over zijn voertuig en belandde in een met bomen en struiken begroeide sloot. De bestuurder bleef ongedeerd. Omdat de 39 jarige man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij meegenomen voor bloedonderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meppen

Vrijdag of zaterdag zijn bij een bosperceel in de omgeving van de Akazienweg in Meppen batterijen gedumpt en in brand gestoken. Hierdoor raakte de bodem verontreinigd. Ook was er een boom beschadigd. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Aschendorf

Gistermorgen is de brandweer van Aschendorf om half tien uitgerukt voor een autobrand aan de Emdener Straße in Aschendorf. De VW brandde volledig uit. Ook raakten de woningen van de eigenaar en diens buren door de brand beschadigd. De oorzaak van de brand was een technisch mankement. E ris niemand gewond geraakt. De schade wordt op 10.000 euro geschat.

Rhede

Tussen vrijdag en zaterdag is bij een schuur aan de Neurheder Straße in Rhede ingebroken. Er werd gereedschap gestolen. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.