Regionale zwemwedstrijden de Brug Veendam

Foto: Marinus Hol

VEENDAM – Zaterdagmiddag 17 februari gaan bijna 100 zwemmers met een verstandelijke beperking, uit Noord Nederland, strijden om glimmende medailles in zwembad Tropiqua in Veendam. De zwemvereniging van de Brug Regio Veendam organiseert deze zwemwedstrijd en is onderdeel van de zwemcompetitie van de Brug.

Vanuit 8 regio’s uit Noord Nederland komen zwemmers naar dit waterfestijn. De Brug regio’s Midden Groningen, Stad Groningen, Noord Groningen, Westerkwartier, Oldambt, Flotar Roden en DWS Stadskanaal. De zwemmers van de Brug regio Veendam zwemmen deze keer een thuiswedstrijd. Naast de zwemmers komen er ook veel vrijwilligers, coaches en juryleden meehelpen om er een prachtige wedstijdmiddag van te maken. Naast de medailles wordt er ook gestreden om de Telkampbokaal. Een traditie die door de familie Telkamp jaren gelden is gestart.

De zwemmers komen uit op de 25 en 50 meter schoolslag, vrije slag en rugslag en voor de lange-afstand-zwemmers is er de 100 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag. Uiteraard staat de estafette ook op het programma. De 4 x 25 meter en de 4 x 50 meter schoolslag.

Special Olympics

Voor veel van deze zwemmers is het een mooie voorbereiding op de Special Olympics Nationale Spelen die in juni gehouden wordt in Breda en Tilburg. Ook diverse wedstrijdzwemmers van de Brug Veendam doen hier aan mee en zijn al volop aan het trainen, met als doel om ook op het nationale podium te komen. Om deelname aan dit nationale evenement te kunnen betalen hebben de sporters al diverse sponsoracties opgezet, waaronder het verkopen van stroopwafels en ze doen mee aan de jeugdsponsoractie van Poiesz Veendam.

De wedstrijden beginnen zaterdag 17 februari om 15:00 uur en de toegang is gratis.

Stichting “De Brug” regio Veendam is een vereniging voor sport en bewegen die, op verschillende niveaus, sport- en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking uit de omgeving van Veendam. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.