Friese Lange Afstands Lopers wandelen in Westerwolde en omstreken

Foto: Meijco van Velzen

WEDDE – Vandaag organiseerden de Friese Lange Afstands Lopers (FLAL) een wandeling door Westerwolde en omgeving.

Deelnemers konden kiezen uit routes van 50, 40 en 25 kilometer. Deze tocht ging grotendeels door Westerwolde. De start was in Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde.

Vanuit het park ging de 25 kilometer route richting Holte, Hófte en Wessinghuizen. Daar kwam de route weer samen met de 40 en 50 km. De 40 en 50 km ging richting Onstwedde voor de 1e rust in Museum Slaait’n Hoes.

Langs de Juffertoren en het Pagediep, over zandpaden en door bossingels kwamen de wandelaars vervolgens bij het rustpunt Gasterij Smeerling uit. De 50 km. ging richting Harpel voor een rust in het Buurthoes Harpel om zich na een lus van ongeveer 10 km. weer aan te sluiten bij de 40 km.
De 40 en 50 km. vervolgden hun route richting Wessinghuizen, waar ook de 25 km zich weer aansloot, om dan door het dal van de Ruiten Aa langs de Burcht van Wedde te lopen om vervolgens te pauzeren in Dorpshuis De Voortgang te Wedde.

Na de pauze liepen de wandelaars richting Wedderbergen, om door Bronsveen naar het volgende rustpunt Pekelahof te gaan. Via het Pekelder bos en dwars door een veeschuur ging het weer richting Tenaxx in Wedde.

De FLAL is, met meer dan 1100 leden, de grootste wandel(sport) vereniging van Nederland die al meer dan 50 jaar in de herfst- en wintermaanden (oktober t/m maart) 12 wandeltochten organiseert in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.Het aantal deelnemers per tocht ligt zo tussen de 300 tot 400, met soms uitschieters tot 900 wandelaars.

Bron: FLAL

Foto’s: Meijco van Velzen

Meer foto’s vindt u HIER

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.