Hedendaagse indie-americana met een
seventies vibe in d’Rentmeester

Foto: Elise Kerner


VALTHERMOND – De Haagse band Yellofox speelt zaterdag 09 maart om 20.00 uur in de Concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond in het kader van theatertour ‘For The Dreamers’.


Yellofox promoot met de tour ‘For The Dreamers’ het gelijknamige album. Het is het tweede album van Yellofox en kreeg bij het uitkomen, afgelopen najaar, mooie kritieken in de pers. ‘Ik weet wel waarom ik verliefd ben geworden op Yellofox,’ schreef Music Maker. ‘Met de voortreffelijke melodieuze liedjes is Yellofox een aanwinst in de Americana-scene,’ aldus Heaven. ‘Dit is anders, dit is muziek van nu, gëent op seventies Americana,’ vond 3 voor 12 VPRO. Het AD noemde het album een ‘ode aan de melancholische dromers’.


Verhalend, gelaagd en vol energie
Yellofox speelt hedendaagse indie-americana met een seventies vibe. De muziek is verhalend, gelaagd en vol energie waar de echo’s van zowel folk, rock, country als indiepop in doorklinken. Obscure orgeltjes, gitaren, mandoline, contrabas, strijkers en drums maken de unieke Yellofox-sound. Het zijn echter vooral de meerstemmige melodieën die de sfeer van het Amerika uit de jaren zeventig tot leven brengen. Soms intiem en melancholisch, dan weer energiek en meeslepend. Yellofox is een ode aan de melancholische dromers, de naïeve idealisten en de energieke levensgenieters.

Zorg dus dat je d’R bij bent!
Yellofox
Zaterdag 09 maart | 20:00 uur
Zaal open: 19:15 uur

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.