Verhalenpad Reis van de Regen tot de zomer in de regio

Foto: Hilvert Huizing - Verhalenpad Reis van de Regen

BOURTANGE – Het Verhalenpad ‘De Reis van de Regen’, een initiatief van Biblionet Groningen in samenwerking met de waterschappen, gaat tot de zomer door onze regio reizen. Afgelopen vrijdag werd het project afgetrapt op de Willem Lodewijckschool in Bourtange.

Gedeputeerde Hamster van de provincie Groningen, mevrouw Ebels van de bibliotheek, dijkgraaf Ten Brink van waterschap Hunze en Aa’s en dijkgraaf Van der Schaaf van waterschap Noorderzijlvest trapten samen met wethouder Potze van de gemeente Westerwolde het project af op het schoolplein in Bourtange.

Langs een uitgezette route waren bladzijden uit het prentenboek ‘de Reis van de Regen’ te lezen. Op deze bladen konden de kinderen lezen hoe belangrijk water is voor onze samenleving. Aan de hand van een opdrachtenboekje ontdekten ze wat er allemaal in het water leeft, hoe de kwaliteit van water wordt gecheckt en waarom waterbeheer in onze provincie zo belangrijk is. Maar liefst vijftig basisschoolklassen uit de provincie Groningen doen aan het Verhalenpad mee.

Het Verhalenpad is tot de zomervakantie op verschillende locaties in de provincie Groningen te bewandelen. De agenda staat op biblionetgroningen.nl/reis-van-de-regen.

Hilvert Huizing maakte een mooie fotoreportage van de aftrap op 22 maart jl. in Bourtange.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.