Longrevalidatie traject Ommelander Ziekenhuis in de 2e lijn

DELFZIJL – Op 15 april is er weer een bijeenkomst van Longpunt Delfzijl in de Kruiskerk, Menno van Coehoornsingel 21 Delfzijl van 14.00 – 16.00 uur. Longpunt is een ontmoeting waar mensen met een longziekte, partners, mantelzorgers en zorgverleners welkom zijn voor een themamiddag over longaandoeningen en het delen van ervaringen.

Het onderwerp deze middag is: Longrevalidatie traject Ommelander Ziekenhuis in de 2e lijn

Etta Eringa (Physsian Assistent Longziekten OZG) zal vertellen wat longrevalidatie voor u kan betekenen en welke voorwaarden er zijn om deel te kunnen nemen, hoelang duurt dit traject en welke zorgverleners zijn hierbij betrokken? Petra Bennink coördinator en fysiotherapeut longrevalidatie geeft voorbeelden over het revalidatieprogramma en de nazorg die geboden wordt. Daarna zal longverpleegkundige Janet Smitshuysen u uitleggen wat zij voor u kan betekenen, maar ook ingaan op het belang van een goede inhalatie van medicatie en het gebruik van het zelfmanagementplan.

Kortom een middag vol onderwerpen en informatie waar u veel aan kunt hebben. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte welkom!

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds i.s.m. zorgverleners in de regio. Regelmatig zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Carla van Dijken – Witpeerd tel. (06) 24399912. Zie ook: groningen.longfonds.nl . Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.