De meest voordelige zorgverzekering van 2023

Wat voor de één een voordelige zorgverzekering is, hoeft voor de ander niet de meest goedkope optie te zijn. Wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is, hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie. Zo kan het zijn dat je veel zorg nodig hebt en je graag een basisverzekering met een aanvullende pakket en extra dekking wilt. Of wellicht kom je bijna nooit bij de dokter en ga je voor een zo laag mogelijk maandbedrag. Vul voor 31 december je data in de vergelijker in en maak je keuze voor de goedkoopste zorgverzekering.   

De zorgverzekering die bij je eigen zorgbehoefte past
Aangezien iedereen in een andere mate gebruik maakt van zorg, zijn er uiteenlopende zorgverzekeringen beschikbaar. Zo heeft iemand op leeftijd naar verwachting meer zorg nodig en is het dus van belang om een zorgverzekering met een hoge dekking te nemen. Op deze manier betaal je wellicht per maand meer aan zorgpremie maar dankzij een laag eigen risico ben je aan het einde van het jaar goedkoper uit dan met een lage zorgpremie en een hoog eigen risico. Voor een jong iemand zonder gezondheidsklachten die waarschijnlijk minimaal gebruik zal maken van zorg is het meestal voordeliger om een lage zorgpremie te kiezen met een hoog eigen risico. Op deze manier betaal je niet onnodig voor zorg die je naar verwachting niet zal gebruiken. Zo is het belangrijk om naar verschillende factoren te kijken zoals je leeftijd en je huidige gezondheidssituatie. Afhankelijk daarvan kun je de zorgverzekering kiezen die het goedkoopste voor jouw is. 

Extra dekking
Naast de basisverzekering, of je nou voor een hoog of laag eigen risico kiest, kan iedereen zich verzekeren voor aanvullende zorg. Denk bijvoorbeeld aan behandelingen bij de fysiotherapeut of tandheelkundige ingrepen die best prijzig kunnen zijn. Om hoge kosten voor eigen rekening te voorkomen kun je ervoor kiezen om je voor deze zorg aanvullend te verzekeren. Daarnaast kun je ook kiezen voor extra dekking in het geval je bijvoorbeeld anticonceptie nodig hebt, een bril of lenzen gebruikt of als je zwanger bent. Ook voor een reis naar het buitenland, alternatieve geneeswijzen of als je je wilt steriliseren is het mogelijk om een extra dekking aan je zorgverzekering toe te voegen. Met de vergelijker kun je heel eenvoudig al deze persoonlijke gegevens invullen wat betreft je verwachte zorgbehoefte. Zo kun je er snel achter komen wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering van 2023 is. 

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.