De voordelen van een nieuwbouwwoning

Ben je voornemens te gaan verhuizen, dan heb je de keuze om te gaan voor een bestaande woning, maar kun je er ook voor kiezen om een nieuw bebouwing te laten bouwen. De uiteindelijke keuze die je maakt, hangt natuurlijk af van de beschikbaarheid op de markt en ook je budget. Stel dat je je huidige woning met een flinke overwaarde verkoopt, dan is de kans natuurlijk een stuk groter dat je een mooie stap kunt maken op de woningmarkt. Daarbij komt ook dat het laten bouwen van een woning de nodige voordelen heeft, die we graag met je willen bespreken. Dus sta je op het punt te gaan verhuizen, maar twijfel je over het feit of je een woning wilt laten bouwen of dat je gaat voor een bestaande woning, dan kunnen deze voordelen je wellicht op andere gedachten brengen.

Keuzevrijheid
Een groot voordeel van het kopen van een nieuwbouwwoning is dat je vaak veel keuzevrijheid hebt. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen hoe je woning eruit komt te zien, welke materialen er worden gebruikt zoals dunpleister nieuwbouw en welke indeling je wilt hebben. Hierdoor kun je jouw droomhuis realiseren dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Uiteraard heeft dit ook als keerzijde dat je goed moet nadenken over de praktische kant van de indeling. Ook de plekken waar de verschillende stopcontacten worden geplaatst moet je namelijk helemaal zelf invullen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om iemand in arm te nemen die je tijdens dit traject van A tot en met Z bijstaat.

Onderhoudsvriendelijk
Een ander voordeel is dat nieuwbouwwoningen meestal onderhoudsvriendelijk zijn. Alles in de woning is nieuw en gemaakt met moderne materialen, waardoor er minder snel sprake is van slijtage of gebreken. Dit betekent dat je minder tijd en geld hoeft te besteden aan onderhoud en reparaties. Stel dat je een oude woning koopt en de muren wilt voorzien van een andere kleur, maar er nog behang op zit, dan kan het zijn dat de muur in dusdanig slechte staat is, dan renovlies of stucen noodzakelijk is, zodat je alle oneffenheden wegwerkt en de muren vlak en glad zijn. Nu kun je daarna rustig kiezen voor een behang met structuur, maar is dat alleen mogelijk op een gladde muur.

Duurzaam
De woningen die nu worden gebouwd, worden volledig duurzaam gebouwd. Dat wil zeggen dat deze woningen niet langer afhankelijk zijn van gas als energiebron en in plaats daarvan gebruikmaken van moderne technologieën voor verwarming en elektriciteitsopwekking. Een belangrijk kenmerk van deze woningen is de installatie van een warmtepomp, die op een efficiënte manier warmte uit de omgeving haalt en gebruikt voor verwarming en warm water. Daarnaast zijn de daken van deze woningen bedekt met zonnepanelen, die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Dit betekent dat de woningen niet alleen geen CO2-uitstoot veroorzaken, maar ook zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte. Het hebben van een energieneutraal huis biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de eigenaar. Zo leidt het tot een beter energielabel, wat het huis aantrekkelijker maakt bij een eventuele verkoop.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.