Burgemeester Jaap Velema leest voor uit “Wij gaan op berenjacht”

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmorgen las burgemeester Jaap Velema leerlingen van OBS Westerschool voor uit het boek: “Wij gaan op berenjacht”.

Het is al jaren traditie dat de burgemeesters het figuurlijke startschot geven voor Oktober Kindermaand. Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden.

Behalve voor de burgemeesters is Oktober Kindermaand inmiddels ook voor scholen en culturele instellingen een begrip geworden. Zo ook voor OBS Westerschool in Bellingwolde, waar burgemeester Jaap Velema kwam voorlezen uit het boek: “Wij gaan op berenjacht”.

Voordat het boek werd opengeslagen werd het ambtsketen van de burgemeester bewonderd. De leerlingen kregen gelegenheid allerlei vragen te stellen. Zo wilden ze onder anderen weten hoe je burgemeester wordt. Ook was er tijd voor een mopje.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.