Politie vordert binnen een half uur zeven rijbewijzen in

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

EXLOO 2E EXLOËRMOND – Gisteren heeft de politie zeven rijbewijzen ingevorderd.

In een tijdsbestek van een halfuur heeft de politie gisteren zeven rijbewijzen ingevorderd. Dit tijdens een snelheidscontrole op de Oude Dijk, tussen Exloo en 2e Exloërmond.

Voor de aanleg van een nieuw zonnepark vinden daar werkzaamheden plaats. Hiervoor is naast de Oude Dijk een bouwplaats gecreëerd. Vanaf deze bouwplaats is een in-/ en uitrit, die aan de Oude Dijk gevestigd zit. Bouwverkeer kan zo vanaf de Oude Dijk de bouwplaats op en af. Bij deze bouwplaats geldt daarom een snelheidsbeperking en mag er in plaats van 80 km/u, tijdelijk 30 km/u gereden worden.

In dat half uur hielden zich zeven personen niet aan de snelheid, met het gevolg dat hun rijbewijzen werden ingevorderd. De politie gaat er de aankomende tijd vaker controleren. Dit om de veiligheid rondom deze bouwplaats te waarborgen. Let dus op uw snelheid!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.