Pleegouders Westerwolde krijgen Pleegzorgcompliment

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE – Van 3 tot en met 10 november 2021 is het de Week van de Pleegzorg. Alle pleegouders in Westerwolde ontvangen deze week namens de gemeente een Pleegzorgcompliment. Zij krijgen dit compliment voor hun belangrijke werk en inzet. Zij vangen kinderen op die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen.

In Nederland wachten ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Op dit moment groeien ze op in een omgeving die niet stabiel is. Hun leven en ontwikkeling staan daarmee in de wacht. Ook in Westerwolde zijn pleeggezinnen hard nodig. Inmiddels heeft de gemeente Westerwolde ruim 35 pleeggezinnen. De gemeente waardeert de inzet van deze pleegouders en wil hen graag het jaarlijkse pleegzorgcompliment aanbieden. In deze week wordt hier aandacht voor gevraagd, in de hoop dat meer gezinnen zich als pleegouder aanmelden.

Landelijk is er een tekort aan pleegouders. Ook in de provincie Groningen is er een tekort. Hierdoor vallen er kinderen tussen wal en schip. Daarom wordt tijdens de week van de pleegzorg extra aandacht gevraagd voor pleegzorg. Aanmelden als pleegouder kan via www.pleegzorg.nl.  Hier is ook meer informatie over pleegzorg  te vinden en de organisaties die pleegouders in Westerwolde begeleiden.

Pleegouders in Westerwolde die op woensdag 10 november het Pleegzorgcompliment nog niet hebben ontvangen kunnen contact opnemen met de heer J. van der Zwaag van de gemeente Westerwolde via gemeente@westerwolde.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.