David Behling uit Wedde geniet van wedstrijd, trainingssessies en stadiontour Valencia CF (foto-update)

Eigen foto

BLIJHAM – De toen tienjarige David Behling werd vorig jaar op 15 augustus verkozen tot meest talentvolle speler op het Valencia Voetbalkamp bij vv ASVB. Hij werd uitgenodigd voor een weekend Valencia, om als gast van Valencia CF op het trainingscomplex van Valencia CF te trainen, een wedstrijd en training van 1e team bij te wonen en een stadiontour in Estadio Mestalla te maken. Dit weekend, ruim een jaar na de nominatie, reisde David met vader af naar Valencia.

Van donderdag 13 augustus t/m zaterdag 15 augustus 2020 was het Valencia Voetbalkamp bij vv ASVB; een 3-daagse trainingsweek voor jeugdvoetballers van 6 t/m 14 jaar van elk niveau onder leiding van officiële Valencia jeugdtrainers. Hieraan deden toen zo’n 30 kinderen mee. Het Valencia Voetbalkamp vindt jaarlijks plaats op meer dan 20 locaties in heel Nederland en België. Hiermee behoorde vv ASVB tot een selecte groep partnerclubs van Valencia CF in Nederland.

De deelnemers kregen drie dagen training door officiële Valencia CF jeugdtrainers, zoals op de jeugdacademie van Valencia CF. Ook was er voor iedereen een bidon en een Valencia CF trainingstenue van Puma, bestaande uit: shirt, short en sokken. Na afloop ontvingen de deelnemers een Valencia CF Diploma.

David Behling uit Wedde werd tijdens het Valencia trainingskamp gekozen als de meest talentvolle speler. De prijs was een trainingssessie in Valencia (Spanje). Helaas kon de prijs niet direct verzilverd worden i.v.m. de toen geldende corona-maatregelen. Maar nu kwam alsnog de uitnodiging voor het bezoek naar Valencia van 11 t/m 13 december 2021.

Zaterdag 11 december 2021 vertrok David, met zijn vader Richard, naar Valencia. ’s Avonds bezochten ze de wedstrijd Valencia CF – Elche CF in Estadio Mestalla. Deze wedstrijd werd overigens gewonnen door Valencia CF met 2-1.

Zondag 12 en maandag 13 december stonden er, na een Covid-19 antigeen sneltest, een aantal trainingssessies door Valencia CF jeugdtrainers voor David op het programma. Een stadiontour stond in dit weekend uiteraard ook op het programma. Kortom een unieke belevenis voor de 11-jarige David Behling (en zijn vader) om dit mee te maken.

Ingezonden met eigen foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.