Pieter Dinkla verkozen tot beste raadslid van gemeente Westerwolde

Foto ingezonden door VVD Westerwolde

WESTERWOLDE – Vandaag werd Pieter Dinkla door zijn collega raadsleden verkozen tot beste raadslid van de gemeente Westerwolde.

Een door RTV Noord gehouden enquête onder de raadsleden van Westerwolde wees fractievoorzitter van de VVD Pieter Dinkla aan als beste raadslid. Hij werd omschreven als een persoon die recht door zee is en humoristische uitspraken heeft. Zelf zegt hij op de website van zijn partij: ” Ik kijk met mijn nuchter boerenverstand naar allerlei ontwikkelingen in Westerwolde. Mijn motto is nait soezen mor doun.

RTV Noord legde de vraag: Wie was de afgelopen vier jaar het beste raadslid van de gemeente voor aan alle raadsleden in de gemeente Westerwolde. De regels waren: de raadsleden mochten niet op zichzelf stemmen en ook niet op een partijgenoot.

De omroep zond vandaag vanuit de Hof van Sellingen het programma Stempunt uit. Dit werd gepresenteerd door Babette Alma, die zelf ook woonachtig in de gemeente Westerwolde is. Verslaggever Ronald Niemeijer feliciteerde Pieter Dinkla in diens boerderij in Bellingwolde. Het gesprek vond voor het raam plaats, want Dinkla zit vanwege een positieve coronatest in quarantaine.

Bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zal de naam van Pieter Dinkla niet meer op de kieslijst staan. Hij heeft namelijk besloten zich niet weer herkiesbaar te stellen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.