Johannes Velthuis bezocht in het kader van Westerwolde Rijgt ’t Meezenest en Tuinkronkels.

Foto: Johannes Velthuis

VEELERVEEN, VEELE – Johannes Velthuis bezocht tijdens Westerwolde Rijgt de tuinen: ’t Meezenest en Tuinkronkels.

Westerwolde rijgt is een uniek tuin- en kunstevenement dat jaarlijks in de 2e helft van juni in Zuidoost-Groningen wordt gehouden. Meer dan 20 prachtige tuinen en bijzondere locaties (BL) openen van 17 tot en met 26 juni hun tuinhek, poort of deur om bezoekers gastvrij te ontvangen.

Alle eigenaren nodigen bovendien één of meerdere kunstenaars uit om in hun tuin, tuinhuis of serre te komen exposeren. Elke tuin  is een verrassing! De werkgroep zorgt bovendien voor een gevarieerd muziekprogramma, van solo tot koor, van pop tot klassiek.

In iedere tuin ligt tijdens WWR een kraal klaar, klein cadeautje van de tuineigenaren. Rijg ze tot een bijzonder souvenir! Maar… op = op! De jaarkraal 2022 is gemaakt door Ineke Donker.

Johannes Velthuis bezocht vandaag ’t Meezenest van Marcel en Alice Malestein in Veelerveen. Hier bepaalt de natuur het ritme. De ecologisch beheerde tuin van 1,2 ha is rijk aan vogels en andere dieren. Tijdens Westerwolde Rijgt is er werk te zien van Willem van de Sanden en Greet Kloeg.

Ook bezocht hij Tuinkronkels van Tinca van Voorthuisen en Hein Termeer in Veele. De tuin van 3000 m2, bestaat uit een boomgaard, een nutstuin, een houtwal en een paddenpoel. Ook het atelier van Tinca van Voorthuisen en Hein Termeer is er te vinden. Er is tijdens Westerwolde Rijgt werk te zien van:

Mayella Geskus | objecten 

Ineke Donker | geschept papier

Corine Deddens | glaskunst

Hein Termeer | schilderkunst | heintermeer.exto.nl

Tinca van Voorthuisen | vilt, stofverven, sieraden

Bron: Westerwolde Rijgt

Foto’s: Johannes Velthuis, meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.