Night of the Guitars was weer een gezellig feestje

Foto: Anita Meis

VEENDAM – Gisteravond vond vanaf het grote podium op het Museumplein in Veendam de zomereditie van Night of the Guitars vindt plaats. Dit werd georganiseerd door Stichting Bogdike.

Ook dit jaar was de bezetting van muzikanten er één om naar uit te kijken. Ondanks de drukke agenda’s van veel van de muzikanten was het weer gelukt om de planning rond te krijgen. Dit jaar waren dat Peter Bloem, Evert Erents, Bé Brakke, Ad Antonisse, Marianne Pruissen van der Velde, Gerry Wolthof, Irene Wilkens, Marcel van Mook, Chris Kleine, Coos Grevelink, Djai Mac Wolthof, Jacques Hoefsmid, Everhard Sprik en Sandy Altman. Nieuw waren dit jaar: Bram van Mook op gitaar, Harry Groenewold op drums, Erik Drent op bas en zangeres Michelle Veldhuis. Ze speelden afwisselend en in verschillende samenstellingen bekende en minder bekende topnummers.

De middag werd als vanouds ingevuld met jong gitaartalent tot 20 jaar. Leo’s  Audio & Music organiseerde de NightHunt, een zoektocht naar inspirerende gitaartalenten uit de provincies Groningen en Drenthe. Er waren acht deelnemers. Voor de meest veelbelovende gitarist stond een elektrische Squier-gitaar, beschikbaar gesteld door Leo’s Audio & Music, klaar. Deze werd gewonnen door de 17-jarige Floris Koster uit Stadskanaal.

Foto’s: Anita Meis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.