Veel interesse voor de eerste Doortrapdag in de Gemeente Westerwolde

Foto ingezonden door Pieter Huttinga/Marian

WEDDE – Donderdag 23 juni was het zover. Bij Dorpshuis De Voortgang in Wedde stond de eerste Doortrapdag in de gemeente Westerwolde gepland.

Met 30 aanmeldingen was er een goede opkomst. Wethouder Henk van der Goot opende de dag met een aantal anekdotes die hem zelf waren overkomen bij het gebruik en de aanschaf van een elektrische fiets. Dit was een mooi begin van de ochtend. Klaas Prins van de Fietsersbond stond daarna klaar om de aanwezigen op een leuke manier extra tips en tools te geven voor het gebruik van hun elektrische fiets.


De ochtend vloog voorbij en na wat extra uitleg buiten en een check van de fiets (staat het zadel op de juiste hoogte enz) was het tijd voor soep met broodjes, verzorgd door Berend Koopman van dorpshuis De Voortgang. Hoogste tijd om daarna heerlijk met elkaar te gaan fietsen door het prachtige Westerwolde.


Deze dag was de eerste Doortrapdag in Westerwolde. De komende drie jaar zullen er op verschillende plekken in de gemeente Westerwolde Doortrapdagen georganiseerd worden. De doortrapdag werd gezamenlijk georganiseerd door Huis van de Sport, Wedde dat ’t lukt en Stichting Welzijn Westerwolde.

Ingezonden door Pieter Huttinga/Marian

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.