Foto’s en video’s van de Historische TT Vlagtwedde

Foto: Gerda Boeijing

VLAGTWEDDE – De Historische TT in Vlagtwedde werd zaterdagmiddag na een ernstig ongeval vroegtijdig beëindigd. Voor zover bekend gaat het met de slachtoffers naar omstandigheden goed. Daarom is besloten de foto’s nu te plaatsen.

Zaterdag stond tijdens deze week der Besten voor de 26 ste keer de Historische TT op het programma. Om 10.00 uur startte de training. De races werden om 13.00 uur door wethouder Giny Luth geopend. Nadat Miss Week der Besten: Sylvana Doornbos een rondje in een zijspan had gemaakt gingen de eersten van de 130 coureurs van start. Ze reden op oudere motoren over een parcours van 1.200 meter door het dorp.

Helaas moesten de races vroegtijdig worden beëindigd. In de Kerkstraat vond om kwart voor drie een ernstig ongeval plaats, waarbij Jacky Middelburg Jr. en een 72 jarige Duitse toeschouwer waren betrokken. De coureur kwam ten val en schoof tientallen meters over het asfalt. Via een dranghek kwam hij tot stilstand. Daarbij werd een toeschouwer geschept. De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, kwamen met spoed ter plaatse. Beide slachtoffers waren aanspreekbaar en werden met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De races werden stilgelegd.

Voor zover bekend gaat het nu met beide slachtoffers naar omstandigheden goed. De coureur is geopereerd aan verschillende breuken in zijn heupen, onderbeen en bekken. Over de aard van de verwondingen van de toeschouwer is niets bekend gemaakt. Wel is men nog op zoek naar zijn fiets, een blauwe ATB mountainbike. Deze heeft tijdens de TT bij de hoofdkassa aan de Schoolstraat gestaan, tegen het hek aan.

Uit respect voor de slachtoffers hebben we eerst gewacht met het plaatsen van de foto’s van de races.

De foto’s zijn gemaakt door Gerda Boeijing

Video van de training: Fred Stötefalk

Video van een gedeelte van de race: Aike Godlieb

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.