De Muizen van Sint-Willibrord in Ter Apel

Foto: Jans Velthuis

TER APEL – Op vrijdag 30 september zijn alle ogen gericht op de muizen van de Sint-Willibrorduskerk in Ter Apel. De bijzondere theatervoorstelling De Muizen van Sint-Willibrord gaat over ‘muishaftigheid’, of het overwinnen van angst. De voorstelling is geschikt voor de hele familie – en gratis toegankelijk!

De Muizen van Sint-Willibrord is onderdeel van Veur Aaltied. Veur Aaltied bestaat uit tien bijzondere theatervoorstellingen in tien oude Groninger en Fryske kerken, gebaseerd op de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten. De voorstellingen zijn gemaakt door en met inwoners van het dorp.

Kerkmuizen

U weet het misschien niet, maar in een kerk bent u nooit alleen. Er zijn altijd kerkmuizen. U ziet ze bijna nooit, maar ze zijn er wel: achter de collectebus, in een orgelpijp of onder uw stoel. Overal.

In de Sint-Willibrorduskerk wonen zelfs vleermuizen. Maar die zitten niet onder uw stoel. Als u de kerk verlaat, komen de muizen tevoorschijn. En dan blijkt dat muizen en mensen meer gemeen hebben dan u dacht…

Unieke theaterstukken door en met het dorp

De verhalen in de voorstellingen van Veur Aaltied worden verbeeld door lokale spelers, musici en amateurkunstenaars. In het hele traject speelt de samenwerking van amateurs en professionals een belangrijke rol. Elk dorp krijgt een scriptschrijver en regisseur toegewezen die samen met het dorp werken aan het verhaal en de vorm van de voorstelling. Dit leidt tot unieke en op maat gemaakte theaterstukken. In Ter Apel is het script geschreven door Liesbeth Groenewold. De regie is in handen van Bas de Bruijn. Samen met Eeuwe Zijlstra bespeelt hij ook het orgel.

Praktische informatie

Datum en tijd vrijdag 30 september om 19.00 uur
Tickets gratis! Tickets zijn te reserveren via kerkmuizen@jaapalkema.nl (o.v.v. naam, aantal en telefoonnummer)
Locatie Sint-Willibrorduskerk (Hoofdstraat 75, 9561 JD Ter Apel)

De speelperiode van Veur Aaltied is van juni tot en met oktober 2022. Er volgen nog voorstellingen in Garmerwolde, Oude Pekela en Peins.

Veur Aaltied is een productie van Stichting Pandeon in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken en Stichting Âlde Fryske Tsjerken. Meer informatie: www.veuraaltied.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.