Bezoekers genieten op de 31ste Boeskoolmarkt

Foto: Johannes Velthuis

TER APEL – Zaterdag vond in Ter Apel voor de 31ste keer de traditionele Boeskoolmarkt plaats.

De markt werd door organisator Jakob Klein en burgemeester Velema geopend door, onder assistentie van de Bourtanger Schutters, op het Molenplein een kanon af te vuren. Zo’n 120 marktkooplieden brachten hun waren aan de man en er waren demonstraties van de brandweer. RTV Westerwolde zond het ochtendprogramma live vanaf de markt uit.

Diverse verenigingen presenteerden zich en op het plein De Kruier bij de bibliotheek werden door de autobedrijven Herbers, De Jonge en Tjeerdsma gebruikte auto’s aangeboden. En er was kermis!


Een traditioneel onderdeel van de Boeskoolmarkt is de verkoop van boeskolen waarvan de opbrengst ten goede komt aan een Ter Apeler vereniging of instantie met een sportieve, sociale of culturele doelstelling. Dit jaar gaat de opbrengst naar het project Duo Fietsen Ter Apel. Voor de prijs van 3 euro kon men op het Molenplein een zak kolen met daarbij een gratis lot kopen. Daarmee maakte men kans op een hoofdprijs van 100 Euro aan Mercurius tegoed. De opbrengst van de kolenverkoop voor het goede doel werd verdubbeld door Handelsvereniging Mercurius tot een maximum van 450 Euro. De kolen waren beschikbaar gesteld door Coop supermarkt Van der Haar.

Ondanks het zeer vervelend incident dat in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond was het een geslaagde markt.

Foto’s: Johannes Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.