Fotoreportage van “de Eendenpoel” in Sellingen

Foto: Johannes Velthuis

SELLINGEN – Dit weekend werd door stichting ‘Het Tuinpad Op’ de herfsttuinenmarathon georganiseerd. Een selectie van de aangesloten tuinen kon worden bezocht zonder dat daarvoor een afspraak moest worden gemaakt.

Een van die tuinen was “de Eendenpoel” van Johan Bovee aan de Ter Apelerstraat in Sellingen. Dit is een grote boerderijtuin, die vanaf 2014 opnieuw is aangelegd met behoud van de bestaande bomen en heesters waarvan o.a. 100 jaar oude Acacia’s langs de oprit. Naast deze verscheidenheid staat de tuin vol met vaste planten. Er is een groentetuin en een vaste plek voor de dieren waar ganzen, geiten, pauwen en kippen lopen.

Foto’s: Johannes Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.