Memorabilia van Sellingen te zien in het gemeentehuis

Foto: Johannes Velthuis

SELLINGEN – In de maanden januari, februari en maart kunt u in de hal van het gemeentehuis in Sellingen de expositie Memorabilia van Sellingen van Geert Drenth bekijken.

Superverzamelaar Geert Drenth verzamelt al ruim 60 jaar de meest uiteenlopende spullen. Van de 216 verzamelingen zijn speelkaarten en afbeeldingen van bankbiljetten de grootste. Bijna ieder weekend is hij op pad om op rommelmarkten en beurzen te zoeken naar spullen om zijn verzamelingen uit te breiden. In 1987 kocht hij het voormalig bankgebouw. In de kelder en in de kluis bewaart hij zijn schatten.

Een van zijn verzamelingen zijn spullen die met Sellingen te maken hebben. Deze staan in drie vitrines in zijn kelder. Een deel van deze verzameling is nu tijdens de openingsuren in het gemeentehuis in Sellingen te bekijken. Twee grote vitrinekasten staan vol met: lepeltjes, tegels, glazen, mokken, porselein etc.

Foto’s: Johannes Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.