Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Dinsdagochtend vond om 5.45 uur op de rotonde in de Overledinger Straße en de Friesenstraße een aanrijding tussen een auto en een e-bike plaats. Hierbij raakte de fietser gewond. Het 34 jarige slachtoffer moest plotseling remmen voor een automobilist die de rotonde opreed en hem geen voorrang verleende. Hierbij kwam hij ten val. De automobilist is doorgereden.

Neubörger

Om half tien vanmorgen is de brandweer uitgerukt voor een brand bij een varkensmesterij aan de Surwolder Straße. Het vuur begon bij de verwarmingsinstallatie en breidde zich over de schuur uit. Hierbij kwamen zo’n 2.000 varkens om het leven. Ook een shovel en een vrachtwagen, die vlakbij de stal stonden, gingen verloren. De schade wordt op een miljoen geschat. Er raakte niemand gewond. De Surwolder Straße is tussen de Wattberg en de Aschendorfer Straße lange tijd voor bluswerkzaamheden afgesloten geweest.

Rhede

Tussen 20 en 25 januari is aan de Händelstraße in Rhede een poging geweest om bij twee modelwoningen in te breken. Hierbij werden meerdere deuren beschadigd. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.