Wethouder Jurrie Nieboer onthult nieuwe dichtpanelen

Foto is ingezonden

WINSCHOTENWethouder Jurrie Nieboer heeft vanmiddag in de Openluchtgalerie in de Trekvaartdreef in Winschoten drie nieuwe dichtpanelen onthuld. De Openluchtgalerie staat ook wel bekend als de dichterssteeg en is te vinden tussen Mecca Zoetwaren en Outfit Mode in de Langestraat. Op deze nieuwe dichtpanelen staan gedichten die geschreven zijn door de voormalige Oldambtster stadsdichters Richard Nobbe en Bianca Holst en jeugdstadsdichter Timo Boon.

Voorafgaand aan de onthulling droegen dichters in het Dichterscafé ‘De Luxe’ in Cultuurhuis De Klinker voor uit eigen werk. Berny Jansema, culturele aanjager voor Oldambt, zorgde voor de muzikale begeleiding.

Om 12.00 uur wandelde men gezamenlijk naar de Openluchtgalerie, waar door wethouder Jurrie Nieboer, onder het toeziend oog van de huidige stadsdichter Refia Doevendans, de onthulling plaatsvond. Wethouder Nieboer is verheugd over het feit dat er zoveel aandacht aan poëzie wordt geschonken: “Poëzie is erg belangrijk, het vergroot de woordenschat en het geheugen. Ook prikkelt het de fantasie en creativiteit. Een goed geschreven gedicht kan helpen om een ervaring op een geheel nieuwe manier te zien of te beleven. Ik ben dan ook blij dat we in onze dichterssteeg weer drie nieuwe panelen met gedichten mogen onthullen.”

Na de onthulling nam Timo Boom afscheid als jeugddichter van Oldambt. Hij kreeg voor zijn verdiensten een oorkonde uitgereikt. Zijn gedicht heet “Adolescentie”. Ook voormalig stadsdichter Bianca Holst (stadsdichter van 2018 – 2020) was aanwezig om haar gedicht “Wie zijn wij..” te onthullen. Beide dichters droegen hun eigen gedicht voor. Het derde en laatste gedicht dat werd onthuld is van Richard Nobbe, stadsdichter van 2020-2022. Helaas kon hij er zelf niet bij zijn. Huidig stadsdichter Refia Doevendans nam namens hem de honneurs waar.

Foto’s; Wiktor Moorlag en ingezonden (naam bij de redactie bekend)

Video: Wiktor Moorlag

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.