Agenten zetten na melding verdachte situatie Emmen achtervolging in

Foto: Teunis Streunding (archieffoto)

EMMEN, COEVORDEN – Na een achtervolging is een 44 jarige automobiliste klem gereden.

Zaterdag kreeg de politie omstreeks 00:10 uur kregen een melding van een verdachte situatie aan de Wilhelminastraat in Emmen. Er zou mogelijk gedeald worden. Agenten zagen een voertuig rijden die ze naar aanleiding van deze melding wilden controleren. Het voertuig werd staande gehouden en de inzittende gecontroleerd. Het bleek te gaan om een 44-jarige bestuurster uit Coevorden.

Toen agenten de uitlevering van de drugs vorderden en haar de consequenties uitlegden, besloot ze er vol gas vandoor te gaan. Er ontstond een achtervolging, waarbij vele verkeersovertredingen werden gemaakt. De bestuurster reed over een fietspad, reed veel te hard, onder meer hard langs een fietser en reed door rood. Op de Hondsrugweg reed ze 135 km/h. Op de N34 besloten de agenten dat de achtervolging werd gestaakt. Optische- en geluidssignalen en het stopbord werden uitgezet, maar ze bleven de vrouw wel op afstand volgen.

Op de Printer in Coevorden is de vrouw met twee voertuigen klem gereden. De drugs werden niet meer aangetroffen. Vermoedelijk waren was deze uit het voertuig gegooid.

De vrouw kreeg processen-verbaal opgelegd voor: veroorzaken van gevaar op de weg (artikel 5 WVW), overschrijding maximale snelheid met 75 km/h binnen de bebouwde kom, het negeren van een stopteken, rijden door rood en de niet verplichte rijrichting volgen. Daarnaast heeft de GGD-arts, in verband met de verdenking van het rijden onder invloed, bloed van haar afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Na alle administratieve handelingen mocht ze het politiebureau verlaten.

Bron: Politie Emmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.