Wethouder Giny Luth opent tentoonstelling Gronings Licht

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag heeft wethouder Giny Luth in MOW / Museum Westerwolde de nieuwe expo Gronings Licht geopend. Kunstenaars tonen tot en met 10 september verrassend werk over het samenspel van licht en landschap.

Groningse luchten zijn adembenemend, met wolken die woest wegwaaien boven het noorden, zich oneindig uitstrekken over het Oldambt of zachtjes het oeroude landschap van het westen of het
betoverende Westerwolde beroeren. De lucht speelt in de open landschappen van Groningen een hoofdrol. Er gaat iets boven Groningen!


De nadrukkelijke aanwezigheid van de lucht maakt de beleving van het Groninger land altijd weer anders van licht, kleur en sfeer. In de tentoonstelling Gronings Licht delen 24 kunstenaars hun indrukken van dit samenspel. Schilderijen, installaties, grafiek, foto’s en bewegende beelden nemen je als bezoeker op een verrassende manier mee in een veelheid van stemmingen.


Kunstenaars
Ongeveer 70 kunstenaars meldden zich naar aanleiding van een open call aan voor Gronings Licht. Daaruit selecteerde het museum werk van: Judith BenderPim BenusWillem Corsius, John DillingIna FekkenSita GeerlingMarijk GerritsmaSuzanne HartmansWianda KeizerChristiaan KuitwaardLea LaarakkerJudith LechnerWessel MiddelbosMirjam OffringaAnita OosterlooStefanie OttensFlos PolGeert SchreuderMichiel TeeuwAntje VeldstraMary VelthoenAnnemiek VosJoyce Zwerver en Theo Zwinderman.

Reeks
Gronings Licht is onderdeel van een reeks tentoonstellingen waarin het MOW / Museum Westerwolde de schoonheid van het Groninger platteland centraal stelt. Na Gronings Licht volgt een bijbehorende
expositie rond het thema plattelandsduister. Geheel volgens de traditie van het MOW kan ook het bezoekend publiek een actieve bijdrage leveren aan Gronings Licht. Hierover later meer.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.