Nationaal Park Drentsche Aa Bezoekers- en educatiecentrum ‘Huis aan de Aa’

Ondertekening van de intentieverklaring. vlnr: Arjen Vonck (Ondernemer), Henriette Beukema (Directeur IVN Noord), Jaap Verhulst (Voorzitter Overlegorgaan Nationaal Park Drentsche Aa) Foto: Nationaal Park Drentsche Aa
DRENTHE – Vandaag tekenden de ondernemers van Restaurant De Aanleg, Jaap Verhulst, voorzitter Overlegorgaan Nationaal Park Drentsche Aa, Henriette Beukema, directeur IVN Regio Noord de ‘Huis aan de Aa’ intentieverklaring. In de verklaring spreken ze de intentie uit om samen op die locatie verder te werken aan de invulling van het ‘Huis aan de Aa’, het nieuwe Nationaal Park Drentsche Aa bezoekerscentrum.  
 
Het overlegorgaan van Nationaal Park Drentsche Aa besloot in 2019 om de mogelijkheid van een bezoekerscentrum te verkennen. Zeker nu het onbemande informatiecentrum ‘Homanshof’ in Anloo definitief is gesloten. Nadrukkelijk is daarbij gezocht naar een samenwerking met ondernemers, zodat er voor het Nationaal Park Drentsche Aa een duurzame exploitatie ontstaat.

Het bezoekerscentrum in Deurze zal fungeren als een belangrijk vertrekpunt voor de beleving van Nationaal Park Drentsche Aa. Hier komen informatie, educatie, routeknooppunten en horeca samen. Bezoekers ervaren het Nationaal Park van de Drentsche Aa door middel van activiteiten, excursies en passende horeca-faciliteiten. Naast bezoekersfaciliteiten komen in het ‘Huis aan de Aa’ B&B / Shortstay ruimten, enkele kantoren, educatie- en vergaderruimte en een sfeervol terras met uitzicht op het Drentsche Aa beekdal. De komende maanden worden de plannen voor de inrichting, binnen en rond het gebouw, verder uitgewerkt.


Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.