TFC De Ketting en TFC Rütenbrock (D) organiseren gezamenlijke ATB-toertocht

Foto: André Dümmer

TER APEL – Vanmorgen hebben leden van TFC De Ketting en TFC Rütenbrock een gezamenlijke ATB-tocht gehouden met als startpunt Camping Moekesgat in Ter Apel.

De tocht was naar aanleiding van de fietstocht van Sellingen naar Andresy bij Parijs in juni vorig jaar, die beide clubs met succes hebben volbracht. Het doel was destijds om de banden van partnergemeentes na de corona-periode weer aan te halen. Vijfenzeventig kilometer voor Andresy werden de Nederlandse en Duitse collega’s opgewacht door hun Franse collega’s fietsers, om gezamenlijk het laatste gedeelte van de tocht af te leggen.


De Gemeente Westerwolde en de Duitse Stadt Haren-Ems hebben al jaren vriendschappelijke banden met de Gemeente Andresy. Deze voorstad van Parijs ligt 25 kilometer ten noorden van het centrum. Tussen de drie gemeentes worden jaarlijks allerlei initiatieven op gemeentelijk niveau en op het gebied van kunst en sportiviteit ontplooid.


Na de fietstocht naar Andresy zijn de banden tussen de Nederlandse en Duitse fietsclubs alleen maar versterkt. Dit was nu de reden om nu iets gezamenlijk te organiseren. Met een koffie-stop met appelgebak in Sellingen werden de herinneringen weer naar boven gehaald.

Ingezonden door André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.