Duitse politie houdt leden Georgische bende aan

Foto: Catharina Glazenburg

EMSLAND – Sinds april 2022 is onder anderen in de omgeving van het politiebureau Emsland / Grafschaft Bentheim een toename van diefstallen van e-bikes en kostbare fietsen uit (afgesloten) garages en tuinhuisjes geconstateerd. De politie heeft zes verdachten aangehouden.

Er werd door de Centrale Recherchedienst van het politiebureau Emsland/Grafschaft Bentheim een onderzoeksteam samengesteld. De slachtoffers stuurden talloze beelden, gemaakt door bewakingscamera’s, naar de politie. Na maanden van opsporingswerk kon een grotere groep Georgische criminelen uit het Ruhrgebied worden gelokaliseerd. De daders, die illegaal in Duitsland verbleven, waren daar uitsluitend om strafbare feiten te plegen.

Deze groep wordt momenteel beschuldigd van zo’n 150 diefstallen. De schade loopt in de tonnen. In het gebied Emsland / Grafschaft Bentheim konden 58 misdaden worden opgehelderd. Andere delicten vonden onder anderen in Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Hessen en Rijnland-Palts plaats.

Vandaag werden zes verdachten gearresteerd. Daarnaast werden er verschillende objecten in Oberhausen, Bottrop en Gladbeck doorzocht. Twee van de verdachten zijn vannacht op heterdaad aangehouden. Drie andere verdachten werden met hulp van een lokaal immigratiebureau in een groot wooncomplex in Gladbeck/Brauck aangehouden. Bij een huiszoeking is een zesde dader aangehouden.

Er zijn verschillende bewijsstukken veiliggesteld. In Oberhausen zijn meerdere fietsen in beslag genomen die vermoedelijk afkomstig zijn uit strafbare feiten. Ook is een voertuig veiliggesteld. Deze wordt onderzocht.

Vijf verdachten zitten in voorarrest. Een zesde is voorlopig op vrije voeten gesteld. Vijf andere verdachten worden nog gezocht.

Bron en foto’s: politie Emsland / Grafschaft Bentheim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.