Uitvoeringen toneelvereniging ABTB goed bezocht

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – In samenwerking met Plaatselijkbelang De Maten speelde toneelvereniging ABTB vorige week en gisteravond het blijspel “’t hef niks om ’t lief”.

Het blijspel is geschreven door Fred Bosch en bewerkt in het dialect door Henk Karsten. Het publiek genoot twee avonden van Tinus die, samen met zijn baas in zijn geboorteplaats Nieuw Amsterdam zijn twintig jarig dienstverband heeft gevierd. De heren zijn aan het eind van de avond zo dronken dat zij door Betty, een vroegere klasgenote van Tinus, worden thuis gebracht. Ze blijft in de kamer van Tinus slapen en dat zorgt voor heel wat opschudding in huize Wiessing. Elly en Harmke denken aan overspel en gaan er boos vandoor. Nu moeten Tinus en zijn baas zelf het pension runnen. De dames denken dat het een grote puinhoop wordt, maar ze hebben zich lelijk in Betty vergist………..

Na afloop was er een verloting en konden de voetjes van de vloer met muziek van Miranda en de Music Boys.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.