Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Aschendorf

Gisteravond of vannacht is tussen 22.00 en 01.50 uur bij een supermarkt aan de Hilgenkamp in Aschendorf ingebroken. De daders beschadigden een deur en gingen er met de inhoud van de kassa en meerdere pakjes sigaretten vandoor. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Lehe

Agenten wilden zaterdagavond om half acht op de B70 ter hoogte van Lehe een bestuurder van een blauwe VW Golf controleren. Toen de 20 jarige bestuurder de surveillanceauto in de gaten kreeg ging hij er vandoor. De rit ging met hoge snelheid over de Meppener Straße, door Herbrum en Lehe. Hierbij ontstonden meerdere gevaarlijke situaties, mede doordat de bestuurder tijdens de rit korte tijd zijn lampen uitschakelde. Op de Schulbrink gaf de bestuurder het op en liet zich zonder verzet aanhouden. Een speekseltest wees uit dat hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Hij werd voor bloedonderzoek meegenomen naar het ziekenhuis en kreeg een rijverbod opgelegd. Ook bleek hij in het bezit van een geringe hoeveelheid hasj en wiet te zijn. Bij de achtervolging is niemand gewond geraakt.

Papenburg

De politie zoekt getuigen van een ongeval die op 7 maart om 7.52 uur op de Rheiderlandstraße richting Weener plaatsvond. Daar botste een bestuurster van een grijze Fiat achterop een bestelbus met aanhanger, toen deze voor het rode verkeerslicht stopte. De bestuurder van de bus is vervolgens doorgereden. De schade bedraagt 1.000 euro. De politie verzoekt getuigen van de aanrijding en de bestuurder van de bestelbus om contact op te nemen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.