Eigenaar elf katten krijgt na melding bezoek van de Dierenpolitie

Foto: Ronny

MIDDEN-GRONINGEN – Een eigenaar van elf katten heeft onlangs bezoek van de Dierenpolitie gehad.

Onlangs kreeg een medewerker van de Dierenpolitie een melding dat men zich in de gemeente Midden Groningen zorgen maakte om de leefsituatie van een bewoner en de daar aanwezige katten. Samen met een inspecteur van de Landelijke Inspectie Dienst (LID) ging de agent naar het adres om de situatie te bekijken.

Eenmaal ter plaatse bleek dat de verzorging van de dieren de bewoner / bewoonster boven het hoofd was gegroeid. Er zaten 11 katten in een sterk vervuilde woning. Wel was er voldoende voer en water aanwezig, echter liet de hygiëne te wensen over. Ook moest een aantal dieren nodig gezien worden door een dierenarts.

Verbetering van de situatie voor de dieren is hierin erg belangrijk en daarom is er gekozen voor een bestuursrechtelijke aanpak. De Landelijke Inspectie Dienst zal de houder van de dieren aanschrijven en hij / zij krijgt daarbij een aantal opdrachten en verbeterpunten opgelegd. Deze opdrachten moeten op zeer korte termijn uitgevoerd worden en volgt er een her-controle. Als de zaken dan nog niet in orde zijn zullen er verdere stappen ondernomen worden. Ook voor de eigenaar van de dieren is hulp geregeld voor onder andere het schoonmaken van de woning.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.