Jeu de boules vereniging viert tien jarig bestaan

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Vandaag viert de jeu de boules vereniging het tien jarig bestaan.

Ruim tien jaar geleden werd Karel Dekker, toen voorzitter van ASVB, benaderd door Jack Kamminga van Huis voor de Sport. Hij vroeg of Dekker ideeën had om inwoners van Blijham in beweging te krijgen. Dekker stelde voor om bij de voetbalkantine van ASVB een jeu de boules baan aan te leggen. Dit is toen met behulp van Huis voor de Sport gerealiseerd.

Na een artikel in het “Blijhamster Dorpsleven” meldde zich een aantal personen die wel een balletje wilden werpen. Inmiddels bestaat de club uit veertien personen. Ze komen elke woensdagmiddag van half twee tot vier uur naar het sportpark om samen het spel jeu de boules te spelen.

Inmiddels zijn twee van de drie banen overdekt. De overkapping bestaat uit een tent die eerder door ASVB werd gebruikt. Die was overbodig geworden, nadat ASVB een vaste overkapping had geplaatst.

Karel Dekker trekt al jaren de kar bij de vereniging. Hij deed dit samen met Geert de Roo, die vorig jaar helaas is overleden. De Roo heeft er toentertijd voor gezorgd dat de leden een jack met het logo: Sportdorp Blijham kregen.

Ook vandaag werd er een partijtje jeu de boules gespeeld. Wethouder Saskia Ebbers kwam de groep met het tienjarig bestaan feliciteren. Zij bracht namens de gemeente Westerwolde een enveloppe met inhoud mee en speelde een spelletje jeu de boules.

De middag werd afgesloten met een gezellig barbecue.

Foto’s: Jan Glazenburg, HIER vindt u meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.