Oranjemiddag bij Stichting Welzijn afdeling Sellingen

Foto: Johannes Velthuis

SELLINGEN – Vandaag was voorlopig de laatste middag van de activiteiten van Stichting Welzijn, afdeling Sellingen. Er waren 35 personen aanwezig. De activiteitencommissie had voor vandaag een Oranjemiddag georganiseerd.

Na de koffie/thee met oranje koek vertelde historicus Berend de Boer uit Sellingen over het Koningshuis in de jaren 1940-1945. Met behulp van foto’s op het grote scherm werd het wel en wee van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik en de Duitse bezetting onder de loep genomen. In die periode was het niet gemakkelijk voor de Koningin en het Vaderland. De Koningin woonde destijds in Engeland. Sommige foto’s gaven aan dat in veel gevallen met de Duitse bezetters niet te spotten viel.

Een prachtige verhaal op deze Oranjemiddag. Tussen de verhalen door was er voor iedereen een lekkernij met iets te drinken. Na afloop kreeg Berend de Boer van de activiteitencommissie een enveloppe met inhoud en een fles neut.

Aan het eind van de middag werden de aanwezigen nog op een heerlijk softijsje getrakteerd.
De eerstvolgende edities van de activiteitencommissie zijn middag-fiets tochten en een busreis naar Ruinerwold (Karstenshoeve)

Ingezonden door Johannes Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.