Burgemeester Cora-Yfke Sikkema opent Groningen Natuurlijk! 

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Vanmiddag heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema de winkel Groningen Natuurlijk! officieel geopend.

In 2006 verhuisden Alidus Hofsteenge & Saskia Uittien met hun gezin (terug) naar Vriescheloo. Dit na 10 jaar in de omgeving van Amsterdam te hebben gewoond. Ze startten in 2011 de (web)winkel Groningen Natuurlijk! met alles wat je nodig hebt om van de natuur te genieten. Ook werden de spullen vanuit een kleine winkel aan huis verkocht. Al gauw kwamen daar een Rustpunt en een Bezoekersbos bij. Het assortiment werd uitgebreid met biologische levensmiddelen en in 2017 werden ze een Ekoplaza afhaalpunt (EWA).

En toen kwam corona. Tijdens de pandemie moest de winkel aan huis gesloten blijven. Om toch aan het werk te kunnen blijven hebben ze in 2020 de Ekoplaza aan de Venne in Winschoten overgenomen.

De supermarkt loopt goed, maar ook Groningen Natuurlijk! bleef groeien. Deze winkel vanuit huis runnen was daarom niet meer te doen, ze hadden meer ruimte nodig. Daarom maken ze deze grote stap: een nieuwe winkel in Winschoten; naast de Ekoplaza.

De winkel heeft, evenals de webshop, de naam Groningen Natuurlijk! gekregen. U vindt er een groot assortiment aan artikelen voor natuurliefhebbers: natuurboeken- en gidsen, vogelvoer, nestkasten, waxjassen en hoeden, zaklampen, zakmessen, enz. Bijzondere eigenschap van deze artikelen: ze worden gemaakt zonder kinderarbeid, door mensen die fatsoenlijk worden behandeld en betaald, met oog voor het milieu. Daardoor verkopen ze voornamelijk artikelen die worden gemaakt in Europa of Australië.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema heeft vanmiddag de winkel officieel geopend. Ze noemde het, evenals de winkel Eko Plaza, een aanwinst voor Winschoten en wenste de eigenaars veel succes.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.