Innovaties komen samen in het nieuwe Huis van Verbinding van Treant

Foto: Treant

REGIO – Treant Ouderenzorg bundelt de krachten op het gebied van innovatie. Vandaag is hiervoor het nieuwe Huis van Verbinding geopend.

Het Huis van Verbinding bestaat uit verschillende ruimtes om innovaties te ontdekken en uit te testen: een woonkamer, slaapkamer, badkamer, activiteitenruimte, snoezelruimte en teampost.

Gevestigd op een zorgafdeling

‘In het Huis van Verbinding kun je als zorgmedewerker van Treant kennismaken met innovaties en vernieuwingen’, vertelt projectleider Thomas Hartgers. ‘De naam zegt het al: als Treant leggen we hiermee de verbinding tussen onze locaties, de verschillende vakgroepen en ondersteunende diensten als ICT. Ook betrekken we hier scholen, leveranciers en andere zorginstellingen bij.’

Bijzonder is dat het Huis van Verbinding gevestigd is op één van de PG-afdelingen (voor mensen met dementie) van Treant-locatie Weidesteyn in Hoogeveen. ‘Zorgmedewerkers kunnen hier samen met een collega iets testen, uitleg krijgen over een innovatie van een leverancier of samen met een cliënt een innovatie uitproberen.’

Innovatieplatform

Het Huis van Verbinding maakt onderdeel uit van het Innovatieplatform Care. Dit Innovatieplatform bestaat uit een groep enthousiaste collega’s van verschillende ouderenzorglocaties van Treant. Door goed te kijken naar de behoeftes en ook te begrijpen wat er nodig is, helpen ze elkaar om innovaties op de juiste plek in te zetten. Zo zorgen we er samen voor zorg beter en slimmer te organiseren, voor zowel de cliënt als de medewerker.

Treant bouwt hiermee verder aan de toekomst door slim te organiseren, geïntegreerd en digitaal.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.