Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (Update)

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Vannacht/vanmorgen is tussen 2.54 en 10.14 uur is een automobilist door onbekende oorzaak in de linkerberm naast de Marderweg in Meppen beland. Hij/zij reed op dat moment in de richting van de Dachsweg. De auto botste tegen een zwerfkei en reed vervolgens een houten paal omver. De paal werd zo’n 100 meter meegesleept. De politie is naar hem/haar op zoek.

Papenburg

Tussen dinsdag 12.00 en donderdag 12.30 uur is bij een jachthaven aan de Ölmühlenweg in Papenburg vernielingen bij een toiletgebouw aangericht. Ook werd geld gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Lathen

Bij een ongeval op de B70, ter hoogte van de Hermann-Kemper-Straße in Lathen, is vanmiddag om 12.53 uur een 47 jarige automobilist levensgevaarlijk gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 74 jarige automobilist naar links ging om een voor hem rijdende auto in te halen. Tegelijkertijd stuurde het 47 jarige slachtoffer zijn Hyundai ook naar links om de 74 jarige in te halen. Hierbij kwam hij met zijn auto in de berm terecht, waarna de wagen over de kop sloeg. Hij kwam bekneld te zitten en werd door de brandweer van Lathen uit zijn voertuig bevrijd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Meppen gebracht. De 74 jarige botste tegen de vangrail en bleef ongedeerd. De B70 is ter hoogte van het ongeval in noordelijke richting enige tijd afgesloten geweest.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.