Publiek geniet van sport, spanning en spektakel op de Radio Continu Pinksterraces

Foto: André Dümmer

STADSKANAAL – Vandaag organiseerde Stichting Mac Stadskanaal op Sportpark Noord te Stadskanaal de Radio Continu Pinksterraces.

De dag begon vanmorgen met trainingen. De races werden vanmiddag geopend door wethouder Goedhart Borgesius. Vervolgens werden de deelnemers aan het publiek voorgesteld. Niet alleen internationale coureurs uit Europa maar ook de talentvolle top coureurs uit de omgeving zowel in de Internationale Special als ook de Zijspanklasse verschenen aan de start. Natuurlijk ontbrak ook de ”kraamkamer” Jeugd special klasse 125cc niet. Ook konden motorrijders hun kunsten te vertonen voor in de Mingelmouse klasse.

Het publiek genoot van de sport, spanning en spektakel. De coureurs vlogen met bloedstollende snelheden en zonder remmen over de razendsnelle baan. Een groep vrijwilligers en medewerkers van loonbedrijven zorgden ervoor dat de baan voor elke race in een topconditie was. Een speciaal moment was er voor Harke Slager. Hij werd door de MAC Stadskanaal bedankt voor zijn bijdrage die hij leverde in de afgelopen 40 jaar binnen de baansport. Harke reed heel lang geleden ooit eens op een 50 cc motor en daar is het uiteindelijk bij gebleven. Zijn hart lag namelijk meer bij het sleutelen aan de motoren en dat deed hij met grote passie. (Bron: Mac-Stadskanaal)

De uitslagen verschijnen later HIER.

André Dümmer en Hemmo Kuiper maakten onderstaande reportage

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.