Urban gevoel in de gemeente Oldambt

Foto: Sociaal Werk Oldambt

OLDAMBT – “In het Oldambt plekken realiseren voor street art.” Dat is de gedachte van een groep jonge artiesten, Merijn, Sven en Hans. Als eerste aanzet om deze gedachte onder de aandacht te brengen is in samenwerking met de gemeente Oldambt en Sociaal Werk Oldambt een reizende (kunst)keet gemaakt, in de hoop dat deze kan inspireren tot meer kunst op straat. De reizende keet heeft als startpunt jongerencentrum ’t Spoor in Winschoten, waar die nu al staat te shinen. “Street art is een ondergeschoven kindje in de kunstwereld” vinden Merijn, Sven en Hans, “het verdient meer aandacht.”

Samen met een opbouwwerker van Sociaal Werk Oldambt zetten zij hun wens op papier en gaan zij aan de slag. Wethouder Jurrie Nieboer steunt het proces en geeft aan “We hebben een veelzijdige gemeente, een enthousiaste groep jongeren en street-art moet hier een onderdeel van zijn.”  Er is samen een eerste legale plek gerealiseerd waar beginnende en gevorderde kunstenaars hun gang kunnen gaan en elkaar kunnen ontmoeten; Het skatepark in Winschoten Zuid aan de Albert Verweijstraat. Hier zijn sinds een aantal dagen al stukken van Merijn, Hans en Sven te bewonderen en er is plek voor meer!

Een hofje realiseren is nog echt één van de wensen van deze groep, een hofje is een plek waar meerdere kunstenaars vrijwillig en legaal hun stuk mogen zetten. “De mooiste stukken blijven dan langere tijd staan” legt Sven uit.

Word je ook enthousiast van de gedachte dat er meer street art in ‘t Oldambt moet komen? Wij zijn nog op zoek naar muren waar een mooi stuk op mag. Voor tips en ideeën kan je contact opnemen met Sociaal Werk Oldambt, Kimberley Bond: k.bond@sociaalwerkoldambt.nl

Ingezonden door Sociaal Werk Oldambt

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.