K6 gaat voor tovertafel kinderafdeling Beatrixoord

Foto ingezonden door Bart Kruizinga

DENEKAMP, BELLINGWOLDE – Vandaag was het bestuur van K6 Tegen Kanker, samen met andere fietsers, te gast bij Erve Kuiper te Denekamp. Het bedrijf is in de derde generatie actief als veebedrijf, maar heeft zich inmiddels ook verrijkt met het Hennie Kuiper Wielermuseum. Waarom? Omdat Hennie Kuiper daar is geboren. Tevens is er een ijssalon en een speeltuintje voor kinderen gevestigd, waar van heinde en verre mensen naartoe komen.

Vandaag ontving Hennie Kuiper, samen met zijn rechterhand Jan Gosink, K6 en werd er een ronde gefietst op de Hennie Kuiperroute door het prachtige Twenteland. Voorafgaand aan het sportieve deel werd het nieuwe doel van K6 voor 2023-2024 bekendgemaakt: ‘UMCG Beatrixoord Kinderafdeling.’ Aldaar wil K6 voor de wachtkamer een Tovertafel aanschaffen. De Tovertafel is een computerspel waar kinderen talloze spelletjes kunnen spelen, vooral ook als je last hebt van een beperking.

Na de fietstocht werd tijdens de lunch een presentatie gegeven over de loopbaan van Hennie Kuiper en volgde er een persoonlijke rondleiding door zijn museum.

Fietstocht 4 november

De eerste actie van K6 is op zaterdag 4 november 2023. Er wordt een ATB tocht georganiseerd. Ook kunnen sportieve wielrenners over de weg een route fietsen. Start is in Partycentrum De Meet te Bellingwolde. Halverwege in Vriescheloo is er een ravitailleringplek waar de deelnemers koffie / thee / taart wordt aangeboden. Taart door vrijwilligers gebakken.

Klik HIER voor meer info.

Opgeven kan door een mail te sturen naar info@k6tegenkanker.nl

Foto’s ingezonden door Bart Kruizinga

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.